J.M.T. geluidsisolatie technieken

Sonacoat


Wat is Sonacoat?
Sonacoat is een naadloze akoestische katoenpleister, aan te brengen in twee dikten, namelijk; 3mm met een w = 0,2 of in 5mm met een w = 0,3 in één enkele gang. Het materiaal is nagespaand of in structuur af te werken en zorgt voor een akoestisch comfortabel binnenklimaat.

Enkele voordelen op een rijtje gezet:

Naadloos
Sonacoat is een naadloze bekleding.

Antistatisch
Katoen is vanuit de basis antistatisch. Wanneer men bijvoorbeeld op een met Sonacoat beklede wand schilderijen ophangt en deze na verloop van tijd vervangt verschijnt er geen donkere omranding op het vlak.

Vochtregulerend
Sonacoat is vochtregulerend en verbeterd hiermee het binnenklimaat. Bij hoge luchtvochtigheid neemt het vocht op en bij lage luchtvochtigheid staat het dit weer af.

Isolerend
Sonacoat heeft een isolerende werking. De oppervlaktetemperatuur van wanden bekleed met Sonacoat is gemiddeld 3 graden warmer dan wanden gepleisterd met regulier stucwerk. Hierdoor wordt de gewenste binnenklimaat temperatuur eerder bereikt en bespaard u energiekosten. De besparing afhankelijk van de toegepaste verwarmingssysteem zal uitkomen tussen de 10 en 20%.

Reparaties
Bij beschadigingen is Sonacoat zeer eenvoudig, onzichtbaar te herstellen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het toegepaste bindmiddel. Dit bindmiddel is reactiveerbaar.