J.M.T. geluidsisolatie technieken

Sonaspray


Waarom Sonaspray?

Sonaspray bestaat uit met lucht gevulde, holle elastische cellulosevezels. Een ideaal materiaal om geluidsenergie te absorberen. Door de dikte van het Sonaspray materiaal te variëren, kan geluidsabsorptie "op maat" worden gerealiseerd. De sterke geluidsabsorptie brengt reductie van de nagalmtijd, vermindering van lawaai, rust en akoestisch komfort!

Sonaspray verbetert ook de geluidsisolerende capaciteit van een konstruktie en kan in bepaalde gevallen zelfs een belangrijke rol daarin spelen. Sonaspray K-13 is er in twee kwaliteiten; standaard en FC. De FC kwaliteit, met zijn constante decoratieve structuur van versgevallen sneeuw, vindt zijn toepassing in ruimten, waar aan de afwerking hoge eisen worden gesteld, zoals ontvangstruimten, kantoren, theaters, studio's, kerken, scholen, auditoria, praktijkruimten en zelfs woonkamers.

  • Een naadloze gespoten akoestisch plafond.
  • Sterk geluidabsorberend!
  • Milieuvriendelijk! Bevat geen vezels.
  • In kleur leverbaar!
  • Economisch!
  • Brandveilig!
  • Snelle applikatie in één enkele spuitgang!
  • Kan op vrijwel iedere schone, gezonde en droge ondergrond!
  • Thermisch isolerend en condensatieregulerend!
  • Zeer licht in gewicht.

De standaard kwaliteit heeft een grovere structuur, die het heel goed doet in sport en industriehallen, zwembaden, grote publieke ruimten zoals stationshallen of bij luchthavens, maar ook op plafonds van parkeergarages, waar een brandveilige thermische isolatie gecombineerd moet worden met een geluid- en nagalmreducerende bekleding! Bij laatstgenoemde toepassing kan het oppervlak worden voorzien van een beschermende coating, "Protek" genaamd, waardoor het materiaal een zekere mechanische weerstand verkrijgt. Wereldwijd zijn er een indrukwekkend aantal toepassingen te vinden!

In het afgebeeld restaurant heerste een slechte akoestiek, waardoor een rumoerige sfeer met slechte spraakverstaanbaarheid en geluidshinder de pauze tot een inspanning in plaats van een ontspanning maakten. De nagalmtijd kwam in bepaalde frequenties boven de twee seconden, als gevolg van toepassing van veel harde materialen als stenen vloer, veel wanden uit glas en een plafond in stucwerk. Met Sonaspray op het plafond, bleef de originele architectuur vrijwel gehandhaafd, kon de nagalmtijd op een aanzienlijk lager niveau worden gebracht en werd het restaurant een oase van rust.

Sonaspray bestaat uit natuurlijke, schone, gerecyclede cellulosevezels, reukloos en vrij van schadelijke stoffen. Bovendien worden de vezels op energiezuinige manier vervaardigd.

Sonaspray is ook een economisch product, vaak voordeliger dan harde akoestische spuitpleisters of andere akoestische plafondvoorzieningen. De razendsnelle applicatie levert belangrijke tijdwinst bij nieuwbouw of renovatie. Bovendien is Sonaspray naast een hoogwaardige afwerking tevens een akoestische en thermische voorziening.

Sonaspray is brandveilig volgens NEN 3883 klasse I.
Thermische isolatie = 0,031 W/.m2.K.