J.M.T. geluidsisolatie technieken

Horeca


JMT geluidsisolatie is een bedrijf wat op het gebied van geluidsisolatie en ventilatie sinds ca 20 jaar actief is in de horeca. De opdrachtgevers van JMT geluidsisolatie bestaan uit alle grote brouwerijen in Nederland, projectontwikkelaars, aannemers en natuurlijk de afzonderlijke horeca ondernemers.

JMT geluidsisolatie houd zich bezig met advisering, begeleiding en realiseren van geluidsisolatie, ventilatie geluidsisolerende beglazing nooddeuren en puien voornamelijk in de horeca, maar we zijn ook actief voor de particulier en de industrie.

Op het moment dat de geluidsisolatie actueel wordt komt dat doordat er een wisseling van horeca uitbating is, er klachten uit de omgeving zijn of dat er een verbouwing plaats vind.


In eerste instantie moet bekeken worden welk type horeca uitbating er gewenst is.
Café 80-90dB(A), disco/zaal met of zonder life muziek 95-105dB(A)
Vervolgens is het handig wanneer er een geluidsrapportage aanwezig is, let wel er zijn vele geluidsburo’s actief, maar er zijn er maar enkele die bruikbaar zijn vooral wanneer her horeca betreft Het is dan zaak deze problematiek serieus aan te pakken, aangezien isolatie in de horeca vaak alleen mogelijk is wanneer het pand in ruwbouwfase verkeerd. Isoleren als het horeca interieur er instaat is meestal niet meer mogelijk of er moeten veel extra kosten gemaakt worden.

Wanneer de isolatie voltooid is komt het aspect van ventilatie aan de orde de wet schrijft voor waaraan deze moet voldoen in de horeca.
Er zijn op de markt maar enkele systemen met certificaten die hieraan voldoen, de verse en de vuile lucht moeten door middel van openingen naar buiten dus is het zaak dat dit mogelijk is zonder dat het geluid naar buiten gaat.

De brandveiligheids eisen in de horeca worden in het bovenstaande traject opgenomen zodat wanneer de verbouwing voltooid is ook hieraan wordt voldaan en er zoveel mogelijk mensen binnen mogen zonder dat de veiligheid in gevaar komt.